Tegnap írtam arról, hogy a fast fashion üzleteket ellepték a fekete-fehér csíkok, ma pedig megpróbálok utánajárni, hogy melyik kifutók adták az ihletet a geometrikus minták ilyen mértékű áradásához.

The Marc Jacobs Spring 2013 collection is modeled during Fashion Week in New York, Monday, Sept. 10, 2012. (AP Photo/Seth Wenig)

 

Marc Jacobs

A fekete-fehérek közé csak néhány vörös vagy barnás csík férkőzött be. Erős vízszintes és függőleges vonalak ameddig a szem ellát - mesterséges monokróm világ.

Memorable: Vertical and horizontal stripes of Marc Jacobs' Spring/Summer 2013 collection make their mark

 

Carolina Herrera 

Itt már nem olyan erősek a csíkok, de a geometria azért jelen van, a fekete és fehér árnyalatok nem kevésbé.

Tommy Hilfiger

Sportosabb öltözékeknél Tommy Hilfiger a mérvadó. Sportos pulcsi, póló, kötött ruha és még a táska is csíkos. A színek itt kicsit szabadabbak, de a vonalak szigorú párhuzamos egyenesek.

Viktor&Rolf

A kedvenc külföldi tervező párosom sem mellőzte kollekciójából a monokróm csíkolatot. Náluk bátrabb formákkal párosul a csíkos kétszínűség.

 

Louis Vuitton 

A csíkos helyett náluk a kockás dominál, a fekete-fehér alap.

A bejegyzés trackback címe:

https://irodistadivat.blog.hu/api/trackback/id/tr725024878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása